Inschrijvingen geboortejaar 2018

Aanmeldingssysteem basisscholen

Je kind naar school? Vroeger dan je denkt…

In Overijse werken alle basisscholen vanaf het schooljaar 2020-2021 met één centraal digitaal aanmeldingssysteem. Met een aanmelding laat je weten op welke school je je kind het liefst wil inschrijven.

Je hoeft als ouder dus niet aan te schuiven of te kamperen bij de start van de inschrijvingsperiode.

Je krijgt een periode de tijd om je kind aan te melden. Het systeem houdt bij de toekenning van een school rekening met de school van je voorkeur en zorgt er ook voor dat kinderen in de buurt van hun woonplaats naar school kunnen gaan.

Wie moet zich aanmelden voor het schooljaar 2020-2021?

  • Kinderen geboren in 2018: alle kindjes geboren in 2018 moeten zich aanmelden, ook al starten ze pas in het schooljaar 2021-2022.
  • Kinderen geboren vóór 2018 die nog niet naar school gaan: gaat je kindje om een of andere reden nog niet naar school? Dan moet je het nu aanmelden voor het schooljaar 2020-2021.
  • Kinderen die van school willen veranderen: gaat je kind nu al ergens naar school en wil je vanaf 1 september 2020 veranderen van school? Ook in dit geval moet je je kind eerst aanmelden.

Hoe moet je aanmelden?

Aanmelden wil zeggen dat je laat weten welke school of scholen je voorkeur hebben. Het aanmeldingssysteem bekijkt of er voldoende plaats is, ordent de aanmeldingen en laat je weten of je kind een plaats heeft. Pas daarna kan je je kind inschrijven op school.

  • Je kan je kind online aanmelden op de website https://overijse.aanmelden.be van 2 tot 31 maart 2020. Je geeft best meerdere voorkeursscholen op. (Let op: deze website komt pas online begin februari!)
  • De aanmeldingen worden verwerkt van 1 tot en met 30 april. Is er op de school van je voorkeur niet voldoende plaats voor alle kinderen? Dan bepalen de sociale mix op school en de afstand van je woonplaats tot de school, welke kinderen een plaats krijgen.
  • Ten laatste op 30 april krijg je een ticket via e-mail voor de hoogste voorkeursschool waar plaats is.
  • Van 4 tot 26 mei kan je op deze school terecht om je kind in te schrijven met het ticket.
  • Vanaf 29 mei starten de vrije inschrijvingen. Dan worden de vrije plaatsen, die nog over zijn, opengesteld.

Wat heb je nodig om aan te melden?

  • het rijksregisternummer van je kind
  • het domicilieadres van je kind

Vragen of opmerkingen?

Neem contact op

Meer info? Zie: http://www.overijse.be/nl/1891/content/4953/aanmeldingssysteem-basisscholen.html